topimg2
2 6 opacity
  • Inredningen är noga uttänkt med stora vackra handmålade tavlor av Etiopien och Messob (Etiopiska traditionella flätade korgar) som bord gör att man får den totala upplevelsen.
    Slideshow
  • Vi botaniserar runt i vårt matarv och söker smaker och råvaror för att i bästa möjliga mån tillaga och presentera maten för gästen. Vi vill få med oss våra gäster på en smakresa till magiska Etiopien.
    Slideshow
  • Kaffeceremonin är en upplevelse du inte får missa! En mycket viktig del av den etiopiska traditionen
    Slideshow
  • Slideshow
  • Inredningen är noga uttänkt med stora vackra handmålade tavlor av Etiopien och Messob (Etiopiska traditionella flätade korgar) som bord gör att man får den totala upplevelsen.
    Slideshow
  • Kaffeceremonin är en upplevelse du inte får missa! En mycket viktig del av den etiopiska traditionen
    Slideshow
  • Vi botaniserar runt i vårt matarv och söker smaker och råvaror för att i bästa möjliga mån tillaga och presentera maten för gästen. Vi vill få med oss våra gäster på en smakresa till magiska Etiopien.
    Slideshow

Al Habesha!

Hos oss är du familj

Hela konceptet Al Habesha bygger på att gästen skall ha en annorlunda och smakrik upplevelse.

Inredningen är noga uttänkt med stora vackra handmålade tavlor av Etiopien och Messob (Etiopiska traditionella flätade korgar) som bord gör att man får den totala upplevelsen.

Det som kännetecknar etiopisk mat är att det serveras på ett tunt, syrligt pannkaksliknande bröd (injera) och man äter gärna med fingrarna. Traditionella goda biff-, lamm-, kyckling- och vegetariska röror och grytor.

_ABG9608 _DDN3701

welcomeFöretagets bakgrund

Familjerestaurangen ägs och drivs av Said & Aziza Mosa och bland serveringen så finns fina sönerna som stolta hjälper till.

Restaurangens kökschef Aziza har ett genuint intresse för matlagning sedan barnsben. I sitt hemland Etiopien blev hon snart den som tog över kökskommandot hemma. I en stor familj på 13 personer att tillaga mat till varje dag blev det en sport för Aziza att överträffa sig själv vid varje måltid. Mormor lärde Aziza grundstenarna i Etiopiska köket, sedan utbildade sig hon till kock i Sverige för att sedan åka till Adis Adeba på sin praktik och ta till sig det moderna köket i en av de finaste restaurangerna.

kafKaffeceremonin

Vi kommer även att ha etiopiskt kaffe att bjuda på. Kaffeceremonin är en viktig tradition i Etiopien. Man avnjuter kaffet som är rostat på ett speciellt sätt och man brukar servera kaffet i små koppar. Man har gärna massa socker i kaffet men ingen mjölk, till det serverar man popcorn eller jordnötter.

Hur viktigt är kaffe för etiopier? Bäst beskrivs det i ett etiopiskt ordspråk som lyder: Buna dabo näw, vilket betyder kaffe är vårt bröd.

_ABG9571 _ABG9699

familjVårt mål

Vi vill engagera fler människor till att värdera om sitt val av restaurang genom att sätta guldkant på deras matvanor. För att lyckas med detta erbjuder vi mat med mycket omtanke och kunskap.

Vi botaniserar runt i vårt matarv och söker smaker och råvaror för att i bästa möjliga mån tillaga och presentera maten för gästen. Vi vill få med oss våra gäster på en smakresa till magiska Etiopien.

Hjärtligt välkommen!